Yetkinlik Kütüphanesi | TalentAstra Yetkinlik Yönetimi Yazılımı

Özellikler

Yetkinlik Kütüphanesi

Yetkinlik yönetimi, işletmenin başarısına yön veren stratejik bir rehberdir. Bir yetkinliğin işletme açısından kabul edilebilir sayılması, işletmenin hedeflerine doğrudan katkı sağlaması ve yürütülen işle ilişkilendirilmesi ile mümkündür. Bu bağ, yetkinliklerin işletmeye değer katmasının temel koşuludur. Çalışanların yetkinlik düzeyleri, işletmenin vizyonuna ulaşma potansiyelini belirler. Dolayısıyla, yetkinliklerin hem değerlendirilebilir hem de ölçülebilir nitelikte olması büyük önem taşır.

Sağladığı İmkanlar

Başarının standart ve somut hale getirilmesi, işletmelerin hedeflenen performansa ulaşmasını sağlar. Yetkinlik bazlı sistemler, çalışanların ve yöneticilerin başarı düzeyini artırırken işletmelere büyük resmi görme, analiz etme ve yönetme imkânı sunar. Bu sistemler sayesinde:

  • İşe alım ve yedekleme süreçleri kolaylaşır.
  • Organizasyon genelinde standardizasyon sağlanır, ekip yönetimi basitleşir.
  • Güvenlik ve kalite artar.
  • Öğrenme ve gelişmeye yönelik bir kültür oluşur.

Günümüzde işletmeler, doğru pozisyonlar için doğru kişileri seçmek adına yetkinlik bazlı sistemlerle yönetim ve gelişim stratejilerini yenilemektedir.

Kullanım Kolaylığı

Yetkinlik yönetimi, organizasyon yapınıza uygun bir yetkinlik ağacı oluşturma desteği sağlar. Birimlerinizde ya da süreçlerinizde ortak olan yetkinlikleri kolayca gruplandırmanıza olanak tanıyan bu yapı, yönetimi, güncellenmesi ve geliştirilmesi kolay bir kütüphane sunar.

Ortak Dil

Organizasyon genelinde ortak bir dil oluşturma imkanı tanır. Bu ortak dil, hem bireysel hem de takım düzeyinde aynı standartlarda analizler yapmanıza ve bu analizleri sistematik hale getirmenize olanak sağlar.

Kıyaslama

Birimler, kendi yetkinlik setlerini oluştururken diğer birimlerle kıyaslama (benchmark) yapabilir. Tüm setler tanımlandıktan sonra, İnsan Kaynakları’nın kolayca kalibrasyon yapabilmesine yardımcı olan bu yapı, işletme genelinde standartlaşmayı destekler.

Dinamik Yapı

Proses gereksinimlerine veya çalışanların kariyer hedeflerine uygun yetkinlik seviyeleri belirlemenizi ve seviyeler arası geçişleri dinamik olarak yönetmenizi sağlar. Çalışan ve yöneticilerinizin performans artışı, işletmenizin hedeflerine daha hızlı ulaşmasını kolaylaştırır.